Dental Harmony București
- Acasă
- Contact
Date de contact
Dental Harmony București
- Șos. Ștefan cel Mare, nr. 15, bl. 15, parter, Sector 2, București
- 0771084324
- 0771084324 (whatsapp)
- dentalharmonybuc@gmail.com
-
Luni-Vineri 09:00-20:00
Sâmbătă-Duminică 10:00-16:00
#secțiuneQ&A
Întrebări generale
O frecvență de două ori pe an pentru prevenție și control este recomandată atât copiilor, cât și adulților. Însă, în funcție de afecțiunile generale ale pacientului, vizitele pot crește la 3-4 ori pe an. Controlul la 6 luni poate depista probleme dentare în stadiu incipient, fiind mai ușor de tratat, iar timpul petrecut pe scaunul stomatologic se reduce semnificativ.
După albirea dentară în cabinet, dinții vor continua să se albească timp de 2-3 zile, iar efectele se diminuează în ani, de aceea este indicat să nu se consume în exces lichide și alimente ce pătează dinții, precum: cafea, vin roșu, ceai negru sau fructe de pădure. Pentru a reduce efortul colorant, acestea se pot consuma cu paiul, pentru a nu ajunge direct pe dinții din față.
- Tehnica Piezon NoPain, fără durere, minim invaziv și maxim preventiv
- Temperatura apei poate fi reglată, fiind diminuată sensibilitatea dentară ce apare la rece
- Ajută la detectarea precoce a cariilor
- Îndepărtează placa bacteriană din zonele greu accesibile
- Fără lustruire - folosirea pastelor abrazive creează microretenții ce favorizează depunerea mai rapidă a plăcii bacteriene.
În primul rând, gingivitele, care apar din cauza igienei orale deficitare. Tartrul și placa bacteriană mențin inflamația gingivală și deseori pacienții se prezintă la cabinet pentru că sângerează la periaj.
Apoi caria are o prevalență crescută în rândul adulților și apare tot din cauza plăcii bacteriene. De cele mai multe ori, cariile sunt lăsate netratate și, trecând de smalţul dentar, avansează, ajungând la nivelul nervului. Din aceasta cauză, pacienții fac și abcese la dinții respectivi.
Trebuie știut că de parodontoză nu se scapă, însă se poate opri din evoluție. Adică osul nu își revine, rămâne la nivelul la care este în momentul începerii tratamentului, iar în cazul retracțiilor gingivale, gingia nu crește înapoi pe dinte.
Trebuie făcută igienizarea profesională, pentru a disloca depunerile de tartru și placa bacteriană supragingivală.
Inovația în tratamentul parodontozei este terapia cu laser care practic înlocuiește metoda clasică de chiuretaj subgingival, prin care se îndepărtează bacteriile de pe rădăcinile dinților. Prin acțiunea luminii laserului, se îndepărtează țesutul moale infectat, format din placă bacteriană și depozite de tartru, din pungile parodontale și de pe rădăcinile dinților, pentru îmbunătățirea calității gingiei și reducerea mobilității dentare. Folosirea laserului în tratamentul parodontozei constă și în biostimularea gingiei, reducerea inflamației și a sângerării. Este important apoi ca pacienții să vină la control la 6 luni, pentru a monitoriza evoluția bolii parodontale